Vardag

Pokémon Go tar över världen, och skogen?

17 juli, 2016

orange fjäril

Ingen har väl undgått hysterin över Pokémon Go? Jag tänkte att jag helt skulle skippa att ladda ner det men helt plötsligt stod jag där och letade efter en söt Eevee. Vad händer? Ska jag också bli spelnörd nu?

Gym, pokéstops och allt vad det heter

Ni som mot all förmodan inte vet vad spelet går ut på så ska man gå runt i den verkliga världen och leta efter Pokémons som man sen kan träna upp och strida med. Folk är som galna och nästan vart man än vänder sig är det någon ute som letar efter en Pokémon. Jag tycker att det är helt underbart att spelet får folk som kanske annars är väldigt mycket stillasittande att faktiskt röra på sig. Riktiga pluspoäng där!

Gick vilse i en grotta

Vad kan egentligen gå fel? Jo folk tänker inte vart dom går och häromdagen rapporterades det om några som hade gått vilse i en grotta i hopp om att hitta några Pokémons. Lite kul är det när man tänker på det, men samtidigt kunde det ha gått illa. Det gäller att man är medveten om sin omgivning så att man inte råkar gå ut för ett stup eller rakt ner i en fors.

Skogsdunge

Pokémon Go’s server är alltid seg

Tillverkarna av Pokémon Go hade inte räknat med hysterin som skulle följa lanseringen och därav är servrarna så gott som hela tiden svåråtkomliga och sega. Helt förståeligt med tanke på att det är flera gånger mer spelare än vad de räknat med. Jag var ute i skogen tidigare idag och letade lite och jag såg ingen annan människa ute. Däremot inne i städerna verkar det vara folk ute vart man än tittar. Det skulle vara roligt om fler och fler också gick ut i skogen för att leta Pokémons då det kanske väcker en liten friluftsanda hos dom. Ja man kan ju i alla fall hoppas.

Spelar ni Pokémon go?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sandra Nicole 18 juli, 2016 at 11:19

  Alltså jag är så sugen på att testa! Men måste uppdatera telefonen till senaste iOS och jag är alltid seg med sånt haha.. Men när jag till slut får tummen ur att göra det kanske servrarna blivit stadigare 🙂 Verkar sjukt kul och bra sätt att motionera på!

  • Reply Emma 18 juli, 2016 at 19:33

   Haha ja du borde testa! Idag har servrarna varit lite stadigare och det blir mycket roligare då. Får erkänna lite att jag börjar gilla det mer och mer. Bra tidsfördriv och bra sätt att ta sig ut och motionera ju!

 • Reply Camilla 18 juli, 2016 at 19:21

  Har testat men tror inte jag fastnar. Orkar liksom inte leta bollar och lämna in Pokémons på dagis och allt vad det heter… 🙂 Jag är mera turf-typen. Enkelt ska det va 🙂 Men fascinerande med Pokémon-yran!

  • Reply Emma 18 juli, 2016 at 19:42

   Haha förstår precis vad du menar. Den biten tröttnade jag också på, dock tycker jag det är kul att springa runt och leta efter dom. Lite som Turf men med fler ”zoner” typ. Jag kommer nog inte bli den här nörden som ska träna upp dom, strida med dom etc dock. Jag skulle nog hållit på mer med Turf om det hade funnits fler zoner, och framförallt zoner i skogen 😕

  Leave a Reply