Kost Vardag

Kurs i kost och hälsa

23 september, 2015

kost och hälsa

Läser just nu en kurs i kost och hälsa och är både peppad och lite rädd. Eftersom att jag är vegan så har jag ju min syn på hälsosam mat, och jag håller mig väldigt uppdaterad när det gäller ny forskning och nya studier. Frågan är bara hur uppdaterad läraren är inom det, och vad hen godtar som fakta. Kanske har jordens största köttätare som lärare som kommer ge mig F bara för att jag skriver att grönsaker är bra, vem vet?

Kost och hälsa hänger ju verkligen ihop, och äter man dåligt så mår både kropp och knopp dåligt. Därför har jag på fritiden läst mycket om vad som är bra för kroppen och vad kroppen behöver och sen försöker jag äta därefter. Självklart så äter jag onyttigt då och då, men försöker gör jag i alla fall.

Jag ska försöka att skriva uppgifterna i kursen så bra jag kan och använda mig av de studier och källor som jag känner till. Livsmedelsverket är en riktigt bra sån källa och något som skolan garanterat kommer att godta. Lite roligt dock att många andra förespråkare till dieter, som typ LCHF, säger att Livsmedelsverket har helt fel när de säger att vi bör äta mer frukt och grönt. Livsmedelsverket baserar sina kostråd på mängder med forskning så helt fel kan de ju inte ha? Återstår att se vad läraren säger helt enkelt, men jag ska göra mitt bästa och jag är riktigt peppad inför skolan!

Kom ihåg att kost och hälsa hänger ihop och slarvar man med det ena så får det andra lida. Ta hand om er!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Intresserad 15 oktober, 2015 at 10:06

    Hur går det på kursen. Väntar med spänning på att få höra hur det går.

  • Leave a Reply